Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie

de oanapl in Prajituri, 29 Oct 2019 | 3844 vizualizari

 

Daca tot e sezonul merelor, m-am gandit sa pregatesc o prajitura. Pentru aceasta prajitura delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Merisor, careia ii multumesc de idee si o pup :-*
Eu am folosit mere in loc de pere si am pus mai putin zahar. 
Va invit sa incercati si voi reteta deoarece este delicioasa. E a doua oara cand o pregatesc in ultima perioada si a fost foarte apreciata de intreaga familie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 375 g faină
  • 50 g zahăr
  • 175 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de mere:
  • 2 kg mere (au rămas 1,3 kg mere curățate)
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură cu vârf de amidon
  • Pentru crema de brânză:
  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 120 g smântână
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 linguri amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie:

Pregătești, mai întâi, merele. Le cureți de coajă și semințe și le tai în cubulețe mari. Adaugi zahărul peste ele și le amesteci bine, apoi le pui pe foc pentru 10 minute, timp în care zahărul se topește, se formează sirop și se înmoaie. Se adaugă scorțisoara și se amestecă.

În funcție de cât sirop se formează, adăugi amidon. Eu am adăugat 1 lingură cu vârf. Omogenizezi compoziția și o lași să se răcească.
Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul și sarea și adăugi untul topit, amestecând intens până la omogenizare. Vei obține un aluat nisipos ca și cel de crumble. 

Amesteci brânza cu zahărul, smântâna,esența și cele două ouă. În funcție de consistența amestecului, adăugi amidon sau griș. Eu am adăugat 2 linguri rase de amidon.

 Asamblezi prăjitura cu mere și cremă de brânză cu vanilie într-o tavă de 35x25 cm.
Tapetezi tava cu hârtie de copt, apoi întinzi în tavă 3/4 din aluat, presându-l cu mâinile.
Peste aluat întinzi merele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmi aluatul oprit.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește prăjitura.
Lași, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar