Desert prajitura cu gem de caise

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Ian 2013 | 78901 vizualizari

 

Mi-a cam parlit-o cuptorul dar n-a ramas nemancata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 pachet margarina rama
  • 300 g zahar farin
  • 6 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina
  • o ceasca si jumatate de cafea ( din aceea mai mica)cu lapte

Bezeaua:

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar farin
  • 1 borcan de 400 cu gem de caise
  • facultativ miez de nuca adaugat in gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de caise:

Blatul: Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul si omogenizam. Apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina (20/30 cm) si o dam la cuptor.

Cand este pe jumatate coapta o scoatem si intindem gemul de caise si albusurile batute spuma cu zaharul si o dam din nou la cuptor cu focul mic.

Bezeaua trebuie sa se usuce. Se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

Toamna07 1

15.04.2013, 12:41

AAAAAAAAAAAA, CU LAPTE !
GATA, ACUM AM FOST MULT MAI ATENTA.
PUPICI!

Larisel 1

10.12.2013, 15:00

Hehe este prima prajitura pe care am facut-o, doar ca era cu gem de prune
Ce bine a iesit, yummy

ryta 1

02.04.2014, 17:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise si bezea