Desert prajitura cu foi si crema de vanilie

de cristina1985 in Prajituri, 28 Oct 2017 | 11113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 plic amoniac
  • 1 lg otet
  • un praf sare
  • 1 lg-ta esenta rom
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 30 g cacao
  • 600 g faina
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 pastaie vanilie (sau esenta vanilie)
  • 70 g faina
  • 750 ml lapte
  • 250 g unt
  • Decor:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 lg ulei
  • ornamente ciocolata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de vanilie:

Aluat: Se bat ouale cu zaharul, cateva minute, apoi adaugati laptele si amestecati putin pentru a se dizolva zaharul. Se pune uleiul, amoniacul stins cu otet, cacao si faina. Se fac 3 foi intr-o tava de 30 x 37 cm, la cuptorul preincalzit, cam10-12 minute fiecare.

Crema: Se pune la incalzit laptele, iar intr-un vas se amesteca galbenusurile de ou cu zahar, semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta vanilie), apoi puneti faina si putin lapte cald. Acest amestec se toarna, cand laptele da in clocot si se amesteca continuu, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 15 minute, la foc mic. Se lasa 10 minute la racit si se presara zahar pudra.

Glazura: Se fierbe pe baie de aburi ciocolata, cu 2 lg ulei.

Se pune oala cu crema la racit, intr-o alta oala mai mare, plina cu apa rece. Cand este calduta, se adauga crema treptat peste unt. (de la temperatura camerei).

Se pune jumatate de crema peste primul blat, apoi pe al doilea restul si se pune glazura de ciocolata si ornamentele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine