Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 2 Dec 2018 | 6460 vizualizari

 

Este o prajitura atat de buna incat greu ii poti rezista. Nu te poti opri doar dupa o bucata doua! Si este si mai buna dupa ce a stat o zi, doua, iar foile s-au inmuiat perfect.

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 100 g untura
  • 100 g zahar
  • 1 ou mare
  • 100 ml lapte
  • 1 lgt amoniac

Pt. crema de ciocolata:

  • 150 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte dulce
  • 120 g ciocolata amaruie
  • esenta rom dupa gust
  • 100 g unt

Pt.glazura:

  • 1 plic de glazura preparat la rece de la Dr.Oeker
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata:

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se imparte aluatul in 5 parti egale. Se intinde cate o foaie de dimensiunea unei tavi de 22x32 cm si se coc pe dosul acesteia timp de 6-8 minute la 180 de grade.

Crema de ciocolata: Intr-o cratita de inox se pune faina si zaharul. Se amesteca. Se adauga treptat laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se transfera oala pe foc si se lasa la foc mic, amesecand continuu pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Dupa ce a devenit mai consistenta, se adauga ciocolata amaruie rupta bucati si se amesteca cu telul pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom. Se amesteca bine pana se incorporeaza tot untul. Se lasa la racit.

Se imparte crema in 4 parti egale si se umplu foile alternativ. La final se pregateste glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste prajitura. Se niveleaza repede si se lasa apoi sa se intareasca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Coacerea foilor depinde si de cuptor. In momentul in care incep sa se maroneasca pe margini, sunt gata.

2

Foile la intindere sunt foare subtiri dar la coacere ele cresc.

3

Daca umpleti foile cu crema inca calduta, prajitura se va inmuia mai repede.

4

Prajitura este mai buna dupa a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Iustina