Am strans multe albusuri si incerc sa le fac felul, felul 1,2,3, cate feluri imi trec prin cap, cat inca nu ma sclerozez....:)))))))
Foaie de bezea : Albusurile le-am dezghetat, am adaugat un praf de sare si apoi le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina, amidonul si alunele taiate grosier, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt, am intins foaia de bezea, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, apoi am redus temperatura si am copt foaia pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos foaia din tava cu tot cu hartie d ecopt, am udat masa si am asezat foaia pe masa, cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins foaia de bezea de hartia de copt. Am lasat la racit apoi am taiat foaia in 3 parti egale.
Crema: Untul la temperatura camerei l-am frecat bine, apoi am incorporat laptele condensat si am omogenizat ( nu stiu ce a avut ca s-a taiat crema, dar fara panica e drege repede, se aseaza crema pe baie de abur si se amesteca energic pana crema se leaga frumos).
Frisca: Smantana pentru frisca rece de la frigider am pus-o intr-un bol inalt , bol ce a stat la frigider 30 min, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.
Asamblare : Am asezat pe un platou prima foaie din cele 3 obtinute dupa portionarea foii mari de bezea. Peste foaie am intins jumatate din crema, am pus a doua foaie, am presat putin, apoi am intins restul de crema, am asezat a treia foaie, am presat putin, apoi am intins frisca si am ornat ciocolata topita. Am dat prajitura la frigider, apoi am portionat-o.