Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca

de simona72 in Prajituri, 11 Oct 2013 | 96980 vizualizari

 

La asta nu va zic nimic...doar by Miha...este suficient! Este usoara, fara crema, mananci pana uiti sa te opresti....Multumesc Mihule!!>:D<

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr unt moale
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de rom
  • coaja de la 1 lamaie
  • 200 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 borcan de dulceata de prune(sau gem)
  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca:

Untul moale de la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat, cate un galbenus de ou in timp ce mixam dupa fiecare. La urma am pus coaja rasa de la o lamaie si esenta de rom. Am mai mixat o tura sa se amestece toate ingredientele. Faina alba se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de unt. O tava se tapeteaza cu fartie de copt, se pune blatul pentru prajitura si se niveleaza. Aluatul are consistenta de crema groasa, deci sa nu va speriati, trebuie doar sa-l nivelati pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Albusurile se bat spuma cu zaharul, la urma se adauga nuca macinata. Dupa expirarea timpului, se pune dulceata de prune, se intinde uniform pe toata suprafata, deasupra spuma de ou cu nuca. Nivelam si mai dam prajitura la cuptor (reducem la 160 grade) pentru 15 minute. Lasam sa se raceasca si portionam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa presarati zahar pudra deasupra, mie mi-a placut asa simpla cum a iesit.

2

Dimensiunea tavii: 23x33 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulceata de prune si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lia_ 1

17.04.2014, 13:23

prune si bezea cu nuca combinatie "mortala"
dar voi deja ati mancat prajiturile pentru Pasti

simona72 1

17.04.2014, 14:03

Noi ne crestem apetitul pana la Paste

Ancutsa 1

07.09.2016, 13:25

E grozava! Imi place mult, eu o fac mereu cu dulceata de capsuni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata