Reteta este preluata de la Jamila si este super buna. Am sa incerc si cu branza si stafide.
Aluat
Compozitie
Zahar pudra pentru pudrat deasupra
Prima data pregatim compozitia.
Dovleacul razuit se pune la calit cu putin unt sau ulei. Spre final, cand scade, adaugam zaharul si scortisoara dupa gust.
Se lasa la racit bine.
Aluatul
Intr-un vas punem faina cernuta.
Batem oul cu sarea, intr-un castron mai mare, si adaugam zaharul, vanilia, uleiul si laptele, la sfarsit si bicarbonatul.
Toate ingredientele din castron, amestecate bine se pun peste faina cernuta si se framanta o coca bine legata. Se imparte in doua si se intind doua foi.
Pregatim o tava in care vom pune hartie de copt, apoi o foaie, bine intinsa, fara a acoperi peretii tavii (excesul se va taia cu un cutit). Intindem compozitia peste prima foaie si nivelam bine. Eu am pus si rahat cu fructe din loc in loc. Deasupra se pune a doua foaie care se va intepa cu furculita din loc in loc.
Se pune la copt in cuptorul bine incins si se coace pana se rumeneste deasupra.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, se portioneaza dupa plac si se pudreaza bine cu zahar pudra.
A mea nu a mai apucat sa fie pudrata :)
1
Nu am pus cantitate la dovleac, zahar si scortisoara pentru ca este in functie de gust si in functie de cat de zemos e dovleacul.