Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apa si cafeaua mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si cele 2 linguri de cacao.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (24/36 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.
Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se amesteca cu faina si se adauga treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.
Blatul il taiem in doua si ungem cu aceasta crema. Daca facem blatul intr-o forma mai mica putem taia in 3 si ungem cu doua straturi de crema.
Pentru spuma: mixam albusurile pana devin spuma, apoi adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. La final adaugam ness-ul si mixam aprox 3 minute.
Cu o lingura asezam spuma peste prajitura si nivelam cu un cutit.
Deasupra cernem putin ness.
Dam la frigider minim 2 ore inainte de a felia prajitura.
1
Orice blat se taie mai bine a doua zi cu un cutit cu lama lunga si taioasa
2
Daca doriti un blat mai inalt puteti mari cantitatile sau folositi o tava mai mica
3
Multa lume intreaba de ce e fara praf de copt, ei bine o gramada de blaturi ies minunat fara praf de copt si asa e si aceasta. Si da,creste exact cat trebuie.