Mereu raman niste albusuri, niste banane care se coc prea tare si uite asa incropesti o prajitura delicioasa.
Blat : Am folosit tava mare de la aragaz ( aragazele astea noi, sunt mai mari decat cele clasice, deci tava este mare, n-am masurat-o, ca n-am gasit ruleta), pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. La final am incorporat nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in sus. Am intins cu o spatula compozitia in tava tapetata si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade C, apoi am mai redus focul; este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, blatul de lucru l-am umezit cu apa rece am asezat foaia de copt cu blatul scos din tava, si am desprins blatul cu ajutorul unui cutit cu lama lata, apoi am taiat blatul in doua parti egale.
Crema : Bananele le-am pasat bine pana am obtinut un piure. Separat ciocolata impreuna cu zaharul si smantana pentru frisca le-am pus pe baie de abur, am amestecat pana ce ciocolata s-a topit. Foile de gelatina le-am hidratat in apa rece, apoi le-am scurs bine si le-am incorporat in ciocolata topita, dupa ce am luat-o de pe foc. La final am adaugat si piureul de banane. Am lasat crema obtinuta sa stea la rece cca 30 min.
Asamblare : Am tapetat cu folie alimentara o tava mai mica, am asezat prima foaie de blat, peste care am pus jumatate din crema de ciocolata cu banane ( cand am scos crema de la rece am mai mixat-o 2-3 min), peste crema am asezat a doua foaie de blat peste care am pus restul de crema. Am dat tava la frigider pana a doua zi. A doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. N-am folosit multa gelatina, mi-am dorit o crema mai aerata. Prajitura se poate decora, ori cu ornamente sau cu frisca. Intentia mea a fost sa pun si niste moate de frisca dar am renuntat, prea cald, prea aglomeratie .....:)))))))))))))))))))))