Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Dec 2011 | 5452 vizualizari

 

o prajitura "la moda' pe blogurile culinare, pe care eu am facut-o de cateva ori,fara insa a reusi sa o pozez...de data asta i-am schimbat putin lookul, ca pentru sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • 1. pentru blat:
  • 8 albusuri
  • - 200 g zahar fin
  • - 50 g nuca de cocos
  • - mac (dupa gust)
  • - 4 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - putina sare
  • 2. pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 1 plic praf budinca de vanilie
  • - 300 ml lapte
  • - 1 pachet unt
  • 3.finisare:
  • 1 pachet biscuiti
  • -1 cana cafea+2 linguri zahar
  • -esenta ( rom)
  • 4.pentru glazura:
  • 200 ml frisca lichida
  • -200 gr ciocolata amaruie
  • - bombonele decorative
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare):

1. Albusurile se bat cu zaharul intr-un bol (bine degresat), apoi cand acestea capata consistenta spumei de bezea adaugam nuca de cocos, macul si, la final, faina (cernuta si amestecata cu praful de copt).

2. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu cca 15-20 min,pana cand blatul se intareste si capata o culoare aurie.

3.Intre timp pregatim crema de vanilie, astfel:se freaca bine cele 8 galbenusuri cu cele 8 linguri de zahar, apoi se adauga 300 ml lapte si un plic de budinca de vanilie si se fierbe compozitia la bainmarie pana se ingroasa (ca maioneza). Cand este rece aceasta crema adaugam treptat 300g de unt mixand bine,iar la final se va intinde peste baltul de mac scos din cuptor.

4. Peste stratul de crema vom aseza biscuitii ( inmuiati in cafea cu zahar) unul langa altul ,pana cand acoperim toata suprafata tavii.

5. Prajitura se va glazura cu o glazura din smantana in amestec cu ciocolata topite la baina marie ( sau microunde).Se decoreaza dupa inspiratie cu bombonele!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

mirela0911 1

30.12.2011, 12:42

Foarte buna!

brunetica 1

03.01.2012, 09:41

Lau 1

06.01.2012, 15:53

faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Furnicuta"