Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei

de Catalina L in Retete diabetici, 29 Sep 2021 | 4207 vizualizari

 

Reteta fără gluten si lactoză, low carb.
Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 gr carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lactoza.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/prajitura-cu-ciocolata-nuca-de-cocos-cu.html
 

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovlecei rasi (4 mici pentru mine)
  • 150 gr ciocolată neagră 85%
  • 5-6 linguri de îndulcitor natural erithritol
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 50 gr făină de cocos
  • 2 oua
  • 200 ml de lapte de cocos
  • nucă de cocos rasă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei:

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.  Curățați dovleceii și dati-i pe razatoare. 

Dacă sunt mari, presati-i într-o strecurătoare pentru a îndepărta o parte din apă. Ai mei erau mici si tineri i-am pus astfel.

Topiti ciocolata cu laptele de cocos la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Amestecati bine. 

Într-un castron sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu îndulcitorul. 

Adăugați făina, praful de copt și amestecați. 

Apoi adăugați dovleceii și ciocolata topită. 

Ungeți cu ulei o formă de prajitura și turnați amestecul în ea. 

Decorati cu fulgi de nuca de cocos. Se da la cuptor pentru 35-40 de minute. 

Lasati sa se raceasca.

Prăjitura cu dovlecei si ciocolată va fi și mai bună a doua zi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, nuca de cocos si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara zahar )