Reteta fără gluten si lactoză, low carb.
Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 gr carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lactoza.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/prajitura-cu-ciocolata-nuca-de-cocos-cu.html
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Curățați dovleceii și dati-i pe razatoare.
Dacă sunt mari, presati-i într-o strecurătoare pentru a îndepărta o parte din apă. Ai mei erau mici si tineri i-am pus astfel.
Topiti ciocolata cu laptele de cocos la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Amestecati bine.
Într-un castron sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu îndulcitorul.
Adăugați făina, praful de copt și amestecați.
Apoi adăugați dovleceii și ciocolata topită.
Ungeți cu ulei o formă de prajitura și turnați amestecul în ea.
Decorati cu fulgi de nuca de cocos. Se da la cuptor pentru 35-40 de minute.
Lasati sa se raceasca.
Prăjitura cu dovlecei si ciocolată va fi și mai bună a doua zi.