Este o prajitura dulce- acrisoara si destul de aromata. In general o fac cu caise sau piersici din compot, dar fiind sezonul acestor fructe am facut-o cu caise proaspete.
Am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.
Albusurile, separate de galbenusuri le-am batut foarte bine cu putina sare, folosind telul, pana s-au facut spuma, apoi am adaugat putin cate putin zaharul batand in continuare pana s-au intarit foarte bine. Am avut norocul sa se bata foarte bine ceea ce a generat succesul acestei prajituri.
Am adaugat pe rand galbenusurile, apoi uleiul, esenta si iaurtul in care am dizolvat praful de copt.
Am amestecat usor apoi am pus faina putin cate putin pana s-a incorporat toata.
Am tapetat o tava de 23/36 cm cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea.
Am asezat jumatatile de caise in randuri si destul de apropiate fiind multe si am dat la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.
A iesit foarte pufoasa, dar din pacate caisele au fost destul de acrisoare, insa am pudrat-o dupa ce s-a racit cu mult zahar cu aroma de vanilie.
1
Cantitatea de faina se pune in functie de reusita compozitiei albusurilor.
2
Pentru cine prefera prajiturile mai dulci, recomand un plus de zahar in blat.
3
As recomanda ca tava sa fie unsa cu mult unt sau ulei, fara hartie de copt, aceasta se va uda si va ingreuna portionarea prajiturii.