Desert prajitura cu branza si jeleu de visine

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Mai 2016 | 21272 vizualizari

 

Este varianta romaneasca a vestitului cheesecake american. Foarte bun.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 900 g branza de vaci Pilos 
  • 160 g zahar
  • 100 g margarina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie

Jeleu:

  • 500 g visine congelate
  • 1 plic jeleu rosu Dr. Oetker
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si jeleu de visine:

Visinele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare.

Se amesteca cu mixerul intr-un castron ouale, zaharul si zaharul vanilat.

Se adauga branza, coaja rasa de lamaie si margarina taiata cubulete si se mixeaza in continuare.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si grisul si se omogenizeaza.

Se unge o forma cu unt (27x18 cm) si se toarna compozitia in ea.

Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu 45-50 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Cand este rumena frumos, se scoate si se lasa la racit in forma.

Jeleul se prepara din sucul lasat de visine, completat cu apa pana la cantitatea necesara conform modului de preparare de pe plic.

Se amesteca continutul plicului cu 2 linguri de zahar si se amesteca bine cu sucul de visine. Se pune pe foc circa 2 minute, amestecand.

Pe prajitura racita se pun visinele scurse si se aranjeaza uniform.

Se toarna deasupra jeleul obtinut, pe toata suprafata, uniform.

Se lasa la racit si cand se intareste jeleul se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate orna cu fructe crude, dulceata, jeleu, ciocolata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu visine