Prajitura cu cocos

de Sylvia in Prajituri, 30 Ian 2010 | 7384 vizualizari

 

Aceasta este o prajitura facuta dupa o reteta primita de la mama mea, este delicioasa…..moale, pufoasa, cu gust pronuntat de cocos si de vanilie, m-a transpus direct in zilele copilariei cand in zilele de iarna nimic nu se compara cu mirosul unei prajituri …..pe care abia o asteptai sa se termine, sa se raceasca putin sa o poti gusta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de  6 oua,
  • 200 grame de cocos,
  • 1 lingura de suc de lamaie,
  • 1 lingura de faina,
  • 200 grame de zahar.
  • Pentru crema avem nevoie de  350 ml de lapte,
  • un plic de budinca de vanilie,
  • 200 grame de zahar,
  • 6 galbenusuri,
  • 250 grame de unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos:

   Pregatim prima data blatul, facut din cele 6 albusuri batute spuma cu zaharul si lingura de suc de lamaie, apoi adaugam cu grija o lingura de faina si cocosul, amestecam incet cu o paleta si punem blatul la copt intr-o tava medie pregatita cu hartie de copt sau tapetata cu unt si faina ( eu hartia de copt am dat-o  mai greu jos probabil cu unt si faina era mai bine )  .  Se coace la temperatura foarte mica, 170 de grade, timp de 25-30 minute la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu prajitura.

   Iese un blat nu foarte inalt, de 4 cm care trebuie taiat cu grija in 2 foi, fiind usor casant de la cocos. Nu este nici o problema daca se rupe vreo parte , trebuie doar montat cu grija inapoi in tava pentru ca se sudeaza cu straturile de crema.

   Preparam crema fierband,  budinca cu cele 200 de grame de zahar si laptele, apoi stingem focul si adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand cu grija pana la omogenizare. Amestecam in crema pana se raceste si cand este abia calduta punem untul la temperatura camerei si omogenizam bine pana la incorporarea untului….iese o minunatie de crema

  Punem peste prima parte de blat taiata un strat generos de crema . Agaugam apoi al doua foaie de blat si inca un strat de crema, deasupra radem ciocolata .

 Se lasa la frigider pentru cateva ore sa se patrunda bine de arome si sa ia blatul gust de la crema.

 Exista clipe  in  cand timpul parca se opreste brusc, este poate atunci cand iti rade din toata inima un copil, ninge pentru prima data in iarna respectiva, vezi valurile marii dupa ce ai asteptat vacanta un an  …. sau mananci o prajitura ca aceasta care iti aminteste de copilarie, de prajitura mamei….

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

31.01.2010, 12:44

bun ,tare bun .....

Bunica 1

31.01.2010, 21:58

Parerea mea este ca merge si o crema de vanilie. Super reteta !

Sylvia 1

31.01.2010, 22:32

Bunica cred ca ar merge si o crema de vanilie dar facuta probabil cu mai mult amidon sa ramana mai tare, poate data viitoare cand fac retet incer, oricum combinatia intre blat de cocos si vailie e foarte reusita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite Americane