Desert prajitura cu banane si piersici

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Apr 2020 | 4324 vizualizari

 

Cand n-ai ce face iti faci de lucru , asa si eu, ca tot ma impiedicam de niste banane. Am zis sa vad ce combinatii combinatorii fac sa-mi iasa o prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu banane si nuca ( 36/24 cm )
  • 5 oua mai micute
  • 2 banane foarte coapte cca 245 g
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 70 g nuca prajita si macinata
  • 4 g praf de copt
  • 6 g bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 420 g piersici din compot
  • 3 galbenusuri
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca indulcita si vanilata
  • Sirop
  • siropul de la compot
  • Glazura
  • lapte condensat caramelizat DeLatte
  • alune sarate extra rumenite
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu banane si piersici:

Blat : Intr-un castron amestecam faina cu nuca, praful de copt si bicarbonatul. In alt castron pasam bananele, adaugam iaurtul, zaharul si ouale si omogenizam apoi incorporam ingeredientele uscate. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, turnam compozitia in tava , dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca bine. Dupa ce blatul se raceste bine facem si crema.

Crema :  Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Smantana pentru frisca o mixam pana obtinem o frisca ferma.Piersicile le blendam pana obtinem un piure, transferam piureul intr-o craticioara de inox, adaugam galbenusurile, 2 linguri de zahar si ciocolata. Asezam craticioara pe baie de abur si amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Dam craticioara de pe baiea de abur, stoarcem foile de gelatina si le incorporam in crema, amestecam bine si lasam sa se tempereaza crema apoi incorporam frisca batuta.

Asamblare : Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara, taiem blatul in doua, asezam prima parte si insiropam cu jumatate din siropul de la compot ( chiar daca este un blat umed, mi-am dorit sa fie mai insiropat- cu alte cuvinte doar nu aruncam bunatate de sirop..:)))) ) turnam crema peste blat, apoi asezam a doua parte de blat insiropata ( nu este foarte mult sirop, deci nu va speriati ca iese fleasca blatul ). Deasupra intindem un strat subtire  de lapte condensat caramelizat si presaram alune sarate si extra rumenite ( asa le-am cumparat, extra rumenite, foarte bune ) taiate grosier. Se da tava la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza. Daca va zic ca e un deliciu ziceti ca ma laud, asa ca daca v-am atras atentia cu aceasta reteta puteti sa o testatati sau sa ma credeti pe cuvant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cremă ganache