Cornulete fragede cu nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 29 Noi 2010 | 22044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • 1 kg faina
  • 300ml lapte
  • 200ml ulei
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 25g drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • coaja la doua lamai
  • esenta de rom
  • cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • pt sirop: 
  • se fierbe: 1 1/2 cana zahar cu 1/3 cana apa
  • 200g nuca cocos,
  • nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca de cocos:

se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina . Se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute, sarea, restul de zahar si praful de copt si se framanta un aluat. Se imparte in trei, o treime se framanta cu cacao si esenta de rom, restul de aluat se framanta cu coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi se lasa la crescut o ora si jumatate. Dupa ce a crescut se imparte fiecare in opt bile, se suprapune o bila neagra peste un alba, se intinde o foaie rotunda subtire de 3 mm si se modeleaza cornulete

Se lasa 20 minute la crescut in tava apoi se coc in cuptorul incinsa bine. Cornuletele caldute se dau prin sirop apoi prin nuca cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca