pentru ca mai aveam o punga de dovleac razuit la congelator, am facut o placinta asa cum facea bunica :)
Ingrediente foi:
Ingrediente umplutura:
Mai intai pregatim umplutura: punem dovleacul razuit intr-o cratita impreuna cu zaharul si lasam 15-20 de minute. La final adaugam si scortisoara.
Trecem la pregatirea foilor. Punem faina intr-un bol. Adaugam oul, untura si apa si framantam un aluat moale si nelipicios. Daca mai este nevoie mai puteti adauga un praf de faina.
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem 3 foi subtiri din acest aluat. Ungem foile cu dovleac din abundenta, apoi le rulam si le incolacim in forma de melc, dar le incolacim direct in tava tapetata cu hartie de copt.
Punem in cateva locuri deaupra placintei cate un bob de untura ( cam de marimea unei maslinute sau chiar mai putin), iar eu am adaugat si dovleac calit din loc in loc deoarece mi-a ramas putin.
Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos. La final o putem pudra cu zahar pudra si o acoperim cu un prosop pana cand se raceste. Pofta buna!