,,Tarte si placinte rumenite si iscusite,,
Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie.
Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt.
Se împart foile în două.
Se pune un strat de foi unse fiecare cu ulei pe fundul formei, se adaugă toată compoziţia de brânya, apoi celalalt strat de foi, fiecare unsa cu ulei.
Pentru sirop caramelizăm zahărul, apoi daugăm apa şi lăsăm să fiarbă la foc mic până scade un sfert din cantitate.
Se dă deoparte vasul de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.
Se lasă la răcit.
Plăcinta se taie cu grijă în 4 sau 8 bucăţi cu un cuţit foarte ascuţit.
Se dă la cuptor pentru 40 de minute, la 180 grade, încălzire sus/jos.
Când e gata, se scoate din cuptor şi se însiropează.
Se pune tava in altă tavă mai mare şi în cazul în care se scurge siropul, îl recuperăm şi îl turnăm din nou şi din nou până e absorbit de tot.
Se serveşte la temperatura camerei, presărată cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!