Desert placinta cu pere si mere

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Aug 2020 | 6621 vizualizari

 

Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu, vreo 2 kg, mai multe pere decat mere, le-am curatat si le-am transformat intr-o delicioasa placinta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri smantana pt. gatit 32% grasime LaDorna
  • 2 lingurite praf de copt
  • 20 linguri cu varf de faina
  • Umplutura
  • 2 kg pere si mere ( cantarite necuratate)
  • 2-3 linguri de zahar, perele au fost foarte dulci
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Optional zahar pt. pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu pere si mere:

Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am lasat pana nu au mai fost zemoase.

Aluat : Intr-un bol am pus ouale, praful de sare si am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana si-a dublat volumul. Am adaugat uleiul ca la maioneza mixand la viteza mica. Apoi am pus praful de copt si cateva linguri de faina, am omogenizat , apoi am turnat din laptele amestecat cu smantana si din nou am omogenizat, am progedat asa pana am terminat laptele si faina, este un aluat mai moale.

Am tapetat cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, am turnat jumatate din compozitie, am bagat tava la cuptortul preincalzit la 180 grade pentru 10 min, apoi am scos tava din cuptor am intins deasupra umplutura, peste care am turnat restul de aluat. Am bagat din nou tava la cuptor pentru cca 35 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. 

Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca placinta apoi am portionat-o, se poate pudra cu zahar sau lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu pere si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

20.08.2020, 19:37

Ce deliciu ai facut!

Rocsi 1

21.08.2020, 19:44

Fiind bio fructele, se mai strica si ele! Dar uite ce minunatie ai facut cu aceste fructe delicioase!

Panacris 1

22.08.2020, 21:34

Pe gustul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere