Dupa ce ca nu sunt multe, au inceput sa se si strice, perele si merele, ele sunt subiectul zilei de azi. Le-am adunat si eu, vreo 2 kg, mai multe pere decat mere, le-am curatat si le-am transformat intr-o delicioasa placinta.
Mai intai am pregatit umplutura, am curatat fructele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am stors de zeama, am adaugat zahar si zahar vanilat si am pus cratita pe foc sa le calesc, le-am lasat pana nu au mai fost zemoase.
Aluat : Intr-un bol am pus ouale, praful de sare si am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana si-a dublat volumul. Am adaugat uleiul ca la maioneza mixand la viteza mica. Apoi am pus praful de copt si cateva linguri de faina, am omogenizat , apoi am turnat din laptele amestecat cu smantana si din nou am omogenizat, am progedat asa pana am terminat laptele si faina, este un aluat mai moale.
Am tapetat cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, am turnat jumatate din compozitie, am bagat tava la cuptortul preincalzit la 180 grade pentru 10 min, apoi am scos tava din cuptor am intins deasupra umplutura, peste care am turnat restul de aluat. Am bagat din nou tava la cuptor pentru cca 35 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos.
Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca placinta apoi am portionat-o, se poate pudra cu zahar sau lasa asa.