Iata a 2a reteta pregatita anul acesta cu ocazia Epifaniei dupa reteta cu ciocolata si pralin.
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie.
A fost asa de buna incat am facut-o de 2 ori.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/placinta-cu-migdale-si-lemon-curd.htm
Pentru crema Lemon Curd :
Crema de migdale:
Preparare Lemon Curd:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă in continuu cu un tel.
Se lasa sa se raceasca.
Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigider intr-un borcan inchis
Am pus film alimentar la suprafata si lasat o noapte la rece.
A 2- a zi incaziti cuptorul la 180°C.
Pregatiti crema de migdale :
Frecati untul cu zaharul, adaugati ouale treptat si apoi migdalele macinate.
Amestecati bine si incorporati apoi crema lemon curd. Puneti dupa gust, eu am pus 200 g.
Punem pe o placa tapisata un aluat de foietaj.
Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu ou batut sau cu apa .
Ascundem figurina şi acoperim cu cea de-a doua foaie.
Taiem surplusul de aluat si sudam marginile.
Decorati cu un cutit- eu am trecut deaspura un rulou decorat.
Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.
Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.
Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30 minute.
Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).
Foarte Buna ! Incercati !