tarte si placinte rumenite si iscusite
Vă invit să încercați o plăcintă rapidă și delicioasă cu mere!
Din branza de vaci, ou, faina cernuta cu praful de copt, zaharul pudra si un pliculet de zahar vanilat, framanti un aluat neted. Il lasi apoi sa se odihneasca la rece, timp de 30 de minute. Intre timp, cureti merele de coaja si le tai cubulete.
Din aluat faci o foaie groasa de 5 mm si o pui intr-o tava imbracata in prealabil cu hartie de copt. Presari pesmetul pe centrul foii de aluat si apoi asezi merele. Peste acestea pui stafidele si presari zahar vanilat si scortisoara. Ungi marginile de aluat cu unt topit si racit. Mai intai aduci laturile scurte peste umplutura si apoi o latura mare. Ungi cu unt si aduci si cealalta latura, acoperind totul bine. Ungi toata placinta cu unt. Introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 30 minute. Dupa ce s-a copt, presari placinta cu zahar pudra si dupa ce s-a racit, tai felii si o servesti.