Umplutura de mere:
Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de acestea, se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.
Aluat:
Se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si iaurtul intr-un castron. Se adauga 200 g faina, praful de copt si otetul si se framanta totul, adaugand faina pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se intinde jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se intinde grisul, apoi umplutura de mere.
Pe masa de lucru infainata se intinde cealalta jumatate de aluat, se ruleaza pe sucitor, apoi se intinde peste umplutura de mere. Se inteapa aluatul cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta trece de testul scobitorii.