Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Merele se curata de seminte si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Camd zeama formata a scazut de tot, se amesteca cu scortisoara, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Faina se amesteca cu praful de copt.
Celalalte ingrediente se amesteca intr-un vas 3-4 minute pana ce se omogenizeaza iaurtul cu uleiul.
Se adauga si faina si se amesteca intai cu lingura iar apoi se framanta cu mana pana se incorporeaza faina.
Aluatul se imparte in doua parti pentru cele doua foi.
Se intinde o foaie de dimensiunea tavii si pune in tava neunsa.
Se preseaza si se intinde cu mana si se inteapa cu furculita din loc in loc pe toata suprafata.
Se pune umplutura de mere si se repartizeaza uniform.
Se intinde si foaia a doua si se pune peste umplutura, se preseaza usor si se inteapa cu o furculita pe toata suprafata din loc in loc.
Se introduce in cuptor la 180 de grade C timp de 55-60 de minute pana se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste se taie bucati si se pudreaza cu zahar pudra daca va place.
Pofa Buna!