În luna iulie am mers la mare și am stat la nașii noștri. Cum nu puteam să merg fără ceva bun, pregătit de mine, m-am gândit să fac o negresă cu cireșe. A fost foarte apreciată de toată lumea. O puteți pregăti cu orice fruct de sezon ;)
Din păcate pozele nu sunt foarte reușite, deoarece nu am avut timp prea mult să mă "joc". :D
Mie îmi place foarte mult acest aluat și îl folosesc frecvent și la blaturile de tort. Iese umed, gustos și nu e înecăcios, deci nu trebuie însiropat. ;)
Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Scoți sâmburii cireșelor și le lași să se scurgă într-o sită.
Pentru crema de brânză, amesteci brânza cu oul, făina și zahărul până când devine o cremă omogenă. Adaugi esența de vanilie la final. Pui câte o lingură din crema de brânză peste blatul din tavă, din loc în loc. Cu ajutorul unei furculițe, marmorezi ușor compoziția. Așezi cireșele deasupra și le apeși ușor.
Dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C. Coci prăjitura timp de 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura din cuptor și o lași la răcit în tavă, apoi o poți felia.