A iesit o prajitura atat de buna si aromata, incat va trebui repetata!
Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat este necesar pentru a se obtine un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind 2 foi.
In tava tapetata cu hartie de copt se asaza prima foaie, se presara o lingura de gris, apoi se intinde deasupra gemul de gutui (eu am avut proaspat facut). Deasupra se presara cealalata lingura cu gris si se asaza a doua foaie.
Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Se pot folosi in loc de gem, mere rase si necalite.
2
Pentru un plus de aroma se poate adauga in gem putina scortisoara.