Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Dec 2020 | 5037 vizualizari

 

Sezonul asta la ''Chefi la cutite'' a fost unul in care para fiarta in vin a fost vedeta, pana aici nimic nou sub soare, de aici incepe beleaua ca am avut comanda serioasa de pere fierte-n vin. Asa ca varand-nevrand m-am apucat de fonfleuri, ca asa le zic eu la chestiile astea mai trendy-flendy.Am cautat mai multe retete pana m-am oprit la cea a lui chef Florin Dumitrescu, a fost mai pe placul meu, desi nu ma dau eu in vant dupa fonfleuri din astea ( a fost bun dar nu ceva sa ma faca sa zic ''mai vreau'') e un desert fin care merge servit la mese festive.Reteta era pentru 4 pere eu am facut la dublu.

 

INGREDIENTE

  • 8 pere mai tari
  • 300 g zahar dark brun- Dark Brown Sarkara ( din asta am avut eu )
  • 1 pliculet esenta vanilie bourbon finnesse Dr. Oetker
  • Vin rosu- am avut de doua feluri
  • 325 ml Rose demidulce
  • 750 ml Pinot Noir demisec
  • Frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca+ 2 pliculete zahar vanilat
  • Inghetata de vanilie
  • Pentru grisine crocante
  • 275 g aluat foitaj de la Lidl
  • zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca:

Mai intai am pregatit perele, pentru ca dureaza mai mult. Le-am curatat de coaja ( de preferat sa fie curatate cu un pilar, sa ramana un aspect frumos), apoi am taiat fundul perei pe drept sa poata sa stea frumos pe farfurie. Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul brun-negru, am adaugat esenta de vanilie si vinul, am amestecat sa se topeasca zaharul, am asezat perele( sa fie acoperite de vin) apoi am pus la fiert, se fierb cca 40 min, para sa fie de consistenta perei  din compot.Cat au fiert perele am pregatit grisinele. Dupa cca 40 min am scos perele din vin , am lasat vinul sa fiarba pana am obtinut consistenta unui sirop.

 Grisine crocante : Am intins aluatul foitaj dupa ce l-am lasat sa se dezghete peste noapte, am presarat zahar brun, am presat un pic sa intre zaharul in aluat, apoi am decupat grisine, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am incins cuptorul la 180 grade si am bagat tava in cuptor, le-am lasat sa se rumeneasca frumos apoi le-am scos din tava si le-am lasat la racit.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o cu 2 pliculete de zahar vanilat, am mixat pana am obtinut o frisca nu foarte tare, am lasat la frigider frisca pana am asamblat farfuria.

Asamblare : Am asezat pe farfurie para, am turnat sosul de vin, apoi am pus inghetata, frisca si grisine si cam asta a fost povestea perei fierte-n vin.Sa aveti pofta, mi-a placut sa le pregatesc. Ps. foarte bun siropul de vin...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

21.12.2020, 19:45

Ce le-ai aranjat, mai ceva ca la restaurant!

Bunica 1

22.12.2020, 08:53

Toate au un inceput,Cleme!Chiar si flonfleurile!))))

RuxyRux 1

22.12.2020, 18:30

Dar ce bine ai imbatat perele...arata senzational, imi imaginez gustul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara