Desert pere coapte in sos de ciocolata

de Lau in Dulciuri, 7 Aug 2021 | 1988 vizualizari

 

M-am inspirat de aicihttps://catkitchen.wordpress.com/?s=pere
Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 6 pere
  • 100 g nuca macinata
  • stafide
  • merisoare
  • 6 lingurite miere de albine
  • migdale
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere coapte in sos de ciocolata:

Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet.

Taiem varful la fiecare si scoatem samburi.

Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele.

Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea a fost cam inchegata)acoperim cu varful de para.

Dam tava la cuptorul incalzit.

Intre timp pregatim siropul,punem intr-o cratita pe foc ingredientele si lasam pe foc pana ce da in clocot.

Cand ciocolata s-a topit stropim  fiecare para cu siropul obtinut si lasam sa se coaca cca 15 min.

Daca perele se coc mai greu (ca in cazul meu)le mai stropim cu sirop(eu am adaugat cu lingura ca sa fiu sigura ca ies moi):)le adaugam migdalele si mai lasam cateva min la cuptor.

Sunt foarte bune carde,dar eu le prefer reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere coapte in sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Amandina