Desert pere coapte in sos de ciocolata

de Lau in Dulciuri, 7 Aug 2021 | 2148 vizualizari

 

M-am inspirat de aicihttps://catkitchen.wordpress.com/?s=pere
Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 6 pere
  • 100 g nuca macinata
  • stafide
  • merisoare
  • 6 lingurite miere de albine
  • migdale
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere coapte in sos de ciocolata:

Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet.

Taiem varful la fiecare si scoatem samburi.

Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele.

Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea a fost cam inchegata)acoperim cu varful de para.

Dam tava la cuptorul incalzit.

Intre timp pregatim siropul,punem intr-o cratita pe foc ingredientele si lasam pe foc pana ce da in clocot.

Cand ciocolata s-a topit stropim  fiecare para cu siropul obtinut si lasam sa se coaca cca 15 min.

Daca perele se coc mai greu (ca in cazul meu)le mai stropim cu sirop(eu am adaugat cu lingura ca sa fiu sigura ca ies moi):)le adaugam migdalele si mai lasam cateva min la cuptor.

Sunt foarte bune carde,dar eu le prefer reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere coapte in sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca