Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

de mirela0911 in Prajituri, 26 Apr 2020 | 9726 vizualizari

 

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca am trecut la punctul 3: pofta trebuie alimentata! :))))
Nu a iesit bezeaua cea mai perfecta (s-a crapat) dar gustul e de vis! :X

 

INGREDIENTE

  • 214 g albusuri (asa le-am avut in cutie, nu stiu de la cate oua)
  • 300 g zahar alb mai fin
  • un praf de sare
  • 1 lgt otet alb
  • 2 lgt amidon
  • 250 g mascapone
  • 300 ml frisca lichida
  • fructe: capsuni (proaspete), afine si zmeura (de la congelator)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pavlova cu mascarpone si fructe:

Se scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare lingura adaugata. La final se adauga otetul si amidonul. Se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare, densa si care formeaza tepi. 

Se preincalzeste cuptorul timp de 10 minute la 175 de grade.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se pune spuma in forma de cerc ori direct cu lingura (cum am facut eu) ori cu ajutorul unui posh si i se da o forma mai frumoasa. Se aplatizeaza spuma dandu-i-se o forma rotunda si inalta de cca 5 cm. Din surplusul de spuma se fac 4 gramajoare mai mici care se aplatizeaza usor pentru a nu fi prea inalte.

Se da tava la cuptorul preincalzit si se reduce temperatura la 115 grade. Se lasa timp de 90 de minute (la mine atat a durat si difera si in functie de felul cuptorului). Cand este gata, se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. La mine a stat in cuptor de seara pana a doua zi dimineata.

Se mixeaza mascarponele cu frisca batuta usor in prealabil pana se omogenizeaza.

Pe un platou se asaza cu grija blatul, este foarte casanta bezeaua. Deasupra se pun gramajoare din crema apoi se niveleaza usor cu ajutorul unei linguri. Deasupra se pun capsunile taiate in bucati mai mici, afine si zmeura. 

Se serveste imediat. Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate face blatul oricat de mare sau mic il doriti. Eu am trasat cercul dupa ochi, nu am masurat.

2

In crema nu se adauga zahar deoarece bezeaua este suficient de dulce si se compenseaza.

3

Bezeaua se coace la temperatuta mica si este gata cand la o usoara bataie suna a gol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe