Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

de Rocsi in Dulciuri, 7 Mai 2019 | 3067 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Pentru sarbatorile pascale aleg mereu sa fac preparate traditionale, iar sofisticarii mai putine. Insa de aceasta data, pe langa pasca cu aluat de cozonac, imi doream o pasca cu ciocolata, umplutura cremoasa, fructe uscate si fara zahar. Asa ca, am pregatit un aluat fraged si fain cu ciocolata, branza de vaci am combinat-o cu mascarpone si a fost super cremoasa, iar rezultatul a fost nemaipomenit. A fost numita the best pasca din toti anii. I-am cucerit pe toti, iar asta m-a bucurat enorm. Poate intr-o zi, o sa incercati si voi reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 80 gr unt
    • 1 ou
    • 100 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor
    • 2 linguri lapte
    • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar
    • 1 lingura cacao
    • 230 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 300 gr branza de vaci
    • 250 gr mascarpone
    • 2 oua
    • 4 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 2 lingurite vanilie
    • 100 gr mix fructe uscate
    • 1 lingura rasa amidon
    • indulcitor pudra Green Sugar pentru pudrat la sfarsit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar:

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de ciocolata, vanilia, le amestecati bine. Puneti cacaoa, sarea, si faina treptat. Amestecati pana se ingroasa compozitia, apoi pana incorporati toata faina, framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Rupeti ceva mai mult de jumatate din aluat, celalalt il lasati deoparte. Il asezati pe o bucata de hartie, intindeti o foaie mai grosuta. Pregatiti o tava rotunda de 18-20 cm, nu mai mare, puneti foaia de aluat cu atentie. O asezati bine cu degetele, o lipiti inclusiv pe peretii de la tava.

Umplutura: Intr-un bol puneti branza de vaci, mascarponele, ouale si indulcitorul. Mixati toate cat mai bine. La final incorporati coaja rasa de lamaie, vanilia si amidonul, apoi puneti fructele uscate si amestecati cu o paleta. Rasturnati umplutura in tava, peste aluat si nivelati. Taiati surplusul de pe marginea de sus. Din aluatul ramas, faceti doua suluri si formati o cruce pe pasca. O introduceti in cuptorul incins, la 175 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este gata o scoateti din cuptor. Ea este coapta, dar fiind fierbinte, o sa vi se pare poate usor moale, dar nu este. O lasati sa se raceasca, o pudrati cu indulcitor, apoi o portionati si serviti. Merita pregatita pentru este prea delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite de post