Desert pasca cu branza si fructe confiate

de Catalina L in Dulciuri, 10 Mai 2019 | 3447 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"
Va propun o noua reteta de Pască. Am facut 2, una mai mare si una mica. Minunate !
N-am pus stafide in umplutura, am lasat-o simpla si am decorat-o cu fructe confiate. Puteti pune fructe confiate direct in umplutura daca doriti.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/pasca-cu-fructe-confiate.html

 

INGREDIENTE

Aluat dulce:

  • 250 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 g zahăr
  • extract de vanilie
  • 1 varf de sare

Crema de brânză :

  • 900 g de brânză de vaci 40%
  • 200 g zahăr
  • 6 oua
  • 60 g amidon de porumb
  • 15 cl smântână grasa
  • extract de vanilie
  • fructe confiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si fructe confiate:

Aluatul dulce: 

În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. 

Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat.

Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate aluatul si se preseaza de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza . Filmati aluatul si lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.

Pregatim compozitia cu branza:

Se separa galbenusurile de albusuri.

Se amestecă brânza, gălbenușurile de ou, smântâna, zahărul și vanilia. Se bat spuma albușurile de ou.

Se incorporeaza treptat albusurile in compozitia cu branza amestecand usor de sus in jos.

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C, 

Ungeti cu unt 2 forme detasabile (18 cm si 23 cm). Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Rulati foaia pe sucitor si asezati-o in forma unsa - imbracati bine fundul si peretii formei detasabile. Indepartati surplusul de aluat si intepati cu o furculita.

Procedati la fel pentru cealalta forma.

Se toarnă compozitia cu brânză . Decorati cu fructe confiate.

Se coace in cuptorul incins  la 180 ° C timp de 40-45 minute. 

Am scos pasca mica si am lăsat pasca cea mare în cuptorul oprit. 

După scoaterea din cuptor, le-am lasat sa se raceasca un pic, apoi le-am scos din forma si lasat sa se raceasca complet pe un gril.

La frigider apoi , o noapte intreaga.

Foarte, foarte buna, am decorat-o cu zahar pudra, violete cristalizate si fructe confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu nuca