Chec cu vişine şi căpşuni

de diaconta in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 4792 vizualizari

 

Este o reteta de chec pe care am facut-o de foarte multe ori.De data aceasta am pus compozitia în forma de guguluf.Cum mai aveam un borcan cu vişine pentru prajituri,iar la piata au aparut capşuni de-ai nostri,m-am gândit ca e o ocazie tocmai buna sa repet reteta.Capşunii s-au cam „pierdut” în compozitie,dar i-au dat o aroma deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • O cana (200 ml) zahar
  • ¾ cana iaurt 10 % grasime( aprox.200 gr)
  • ¼ cana ulei
  • 2 cani cu faina
  • 10 gr praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Sare
  • Vişine din compot(un borcan de 420 ml)
  • Capşuni (aprox.250 gr)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu vişine şi căpşuni:

Vişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari.

Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele.

Incorporam si faina,amestecand cu o paleta.

Punem jumatate din compozitie in forma tapetata si punem vişinele dupa ce le-am dat prin griş si capşunii dupa ce i-am scurs sin siropul lasat.

Punem restul compozitiei si iarasi fructe.

Punem tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.Timpul fiind in functie de cuptorul folosit.E util sa verificati cu o scobitoare cand este copt.

Eu am lasat ceva mai mult deoarece forma mea este foarte adanca,asa ca am lasat focul mic ca sa se coaca compozitia.

Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar sau se pune o glazura.

Eu l-am preferat doar pudrat cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu vişine şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

30.05.2012, 16:05

Mihaela,pai nici nu-i de-adevarat,am pus si eu poza sa-mi iasa la numar

silvia1 1

18.04.2013, 16:32

yamyyy Tava de cozonac este buna? nu am rotunda.

diaconta 1

18.04.2013, 17:03

Silvia,este buna si tava de cozonac sau chec.De fapt este chec doar l-am pus in forma de guguluf

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Banuti de ciocolata cu ricotta si capsuni