Desert paleuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Sep 2019 | 9424 vizualizari

 

Le-am tot vazut pe ici,pe colo , adica :Ina, Madi, Oana si altele.....si le-am facut si eu....nu mi-au iesit perfecte ca nici eu nu-s perfecta, dar sunt editie limitata....=)))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 3 g praf de copt
  • Crema
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita ulei
Portii: 74
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paleuri:

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care l-am pus intr-un posh cu un dui rotund.

Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si cu ajutorul posh-ului am format rotunjoare nu foarte mari, am presat varfurile si apoi am dat tava la cuptor. Am setat functia pentru prajituri si temperatura de 170 grade C, la cuptorul electic si am copt cca 14 min fursecurile, pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Crema e bine sa o facem mai din timp ca trebuie sa stea la rece. Se pune ciocolata maruntita intr-in castron de inox pe baie de abur, se adauga smantana pentru frisca, se amesteca pana se topeste ciocolata, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se omogenizeaza bine se lasa putin sa se tempereze si apoi se baga in frigider pentru 2 ore, apoi se scoate si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa. 

Cand fursecurile sunt racite, se pune crema cu ajutorul unui posh pe unul din fursecuri si cu al doilea lipim. Topim ciocolata si adaugam putin ulei apoi glazuram fiecare fursec in parte, se dau la rece sa se intareasca ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash