Reteta am vazut-o pe net si mi s-a parut foarte simpla si rapida.
Am ramas foarte surprinsa de rezultat...chiar sunt foarte bune.
Este important sa ungem cu ou...pentru ca nu numai ca ii va da o culoare frumoasa insa painea va iesi crocanta la exterior si moale la interior...
Sa incercati :)
Incepem prin a curata merele de coaja, indepartam cotorul si taiem cuburi mici.
Intr-o tigaie antiaderenta punem merele la foc potrivit cu putin zahar ( doar daca merele sunt prea acre ) si lasam sa se caleasca pana pierd zeama .
Cand sunt gata, dam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Separat luam feliile de paine si indepartam coaja.
Luam prima felie de paine si o "intindem" cu ajutoarul unui sucitor .Ungem pe margini cu ou batut si crestam de 3 ori pe o jumătate.
Punem o lingura de mere si inchidem painea .O inchidem bine apasand pe margini cu ajutorul unei furculite.
Procedam astfel cu restul de felii de paine .
Asezam pachetelele intr,o tava tapetata cu hârtie de copt .
Ungem cu ou și dam tava la cuptorul incalzit in prealabil ,pentru 15 minute la 190 grade .