Desert negresa cu rubarba si caise

de mirela0911 in Prajituri, 5 Sep 2019 | 2785 vizualizari

 

O prajitura tare buna chiar daca e de post. Am optat pentru rubarba si caise pentru a-i da un gust deosebit si bine am facut pentru ca a iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1 cana de zahar brun
  • 5 lg ulei
  • un praf de sare
  • 1 lg gem de prune
  • 3 cani pline cu varf cu faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 250 g rubarba
  • 2-3 caise
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu rubarba si caise:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne si cacaua si se amesteca bine cu un tel pana se incoproreaza si se omogenizeaza compozitia. 

Rubarba se curata, se spala si se taie bucatele mici. O parte din ea se pastreaza iar restul se pune in bol. Se incorporeaza in compozitie si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. 

Deasupra se asaza bucatile de rubarba pastrate si caisele curatate si taiate bucatele mici.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui rubarba cu ce fructe preferati.

2

Daca doriti mai dulce, adaugati mai mult zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu rubarba si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]