Desert napolitane cu ness si alune

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 31 Oct 2018 | 4530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitana
  • 200 g unt
  • 140 ml apa
  • 250 g zahar
  • 400 g lapte praf
  • 3-4 pliculete ness
  • 200 g alune coapte
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane cu ness si alune:

Pentru crema de ness punem intr-un vas pe foc 140 ml apa cu 250 g zahar. Lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si acesta.

Adaugam pe rand, amestecand energic, jumatate din laptele praf cernut, pliculetele de ness si 150 g alune coapte tocate, nu macinate. Adaugam si restul de lapte praf, omogenizand compozitia. Mie mi-a iesit o crema destul de consistenta si, pentru ca mi s-a parut prea dulce,am decis sa adaug si cate un strat de ciocolata neagra.

Am topit 200 g ciocolata neagra cu 50 g unt si 100 ml lapte, apoi am adaugat 50 g alune coapte si maruntite.

Am asezat prima foaie de napolitana pe care am pus crema de ness, apoi a doua foaie de napolitana peste care am pus crema de ciocolata, a treia foaie de napolitana peste care am pus din nou crema de ness, a patra foaie de napolitana pe care am pus crema de ciocolata si ultima foaie de napolitana peste care am pus crema de ness. Peste crema de ness de pe ultima foaie am presarat cateva alune maruntite.

Presam putin prajitura si apoi o dam la rece pana o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane cu ness si alune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu nuca si ciocolata