Desert mucenici dobrogeni de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 7566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g mucenici
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 linguriță sare
  • 2-3 lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe esență rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 400 g nucă
  • 3-4 litri apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici dobrogeni de post:

Punem apa la fiert. Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri. Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm bine până se dizolvă. Când apa a dat în clocot adăugăm mucenicii și lăsăm la foc mic pentru 10 minute, amestecând ușor. Acoperim cu capac și stingem focul. După 20-30 minute adăugăm esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de portocală și lămâie. La final adăugăm și nuca măcinată.

Servim reci sau calzi după preferințe, bineînțeles cu 44 pahare de vin :) -cine poate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici dobrogeni de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris