Desert Moelleux cake

de Criss in Prajituri, 7 Apr 2021 | 3104 vizualizari

 

Desertul de azi este unul foarte pe placul lui Alex. El e fan ciocolata si pentru ca de mult nu am mai facut o prajitura cu ciocolata, am zis ca e timpul sa-i fac pe plac . Si am facut un tort Moelleux au chocolat. Eu am facut ieri tortul si l-am taiat prea repede, inca nu era suficient de rece, drept pentru care a avut exact aspectul specific de Lava cake, cu mijlocul tortului care curgea ca o lava. L-am pus in frigider si azi dimineata am facut poze. Tortul s-a intarit si nu mai avea aspectul acela perfect de Lava cake sau Moelleux. Dar gustul e senzational. A, inca ceva, pe blogul de unde am luat reteta, ingredientele erau pentru o forma de tort cu diametru de 20 cm. Eu l-am copt intr-o forma de 23 cm diametru, de aceea am adaptat cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (forma 20 cm) 
  • 4 oua 
  • 200 g ciocolata neagra 
  • 150 g unt 
  • 150 g zahar pudra 
  • 100 g faina de migdale 
  • 40 g faina
  • Ingrediente forma 23 cm 
  • 6 oua 
  • 300 g ciocolata neagra 
  • 225 g unt 
  • 225 g zahar pudra 
  • 150 g faina de migdale 
  • 60 g faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Moelleux cake:

Mai intai se rupe ciocolata in bucati si se pune impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata si untul. Puteti sa le topiti si in cuptorul cu microunde.  Se separa ouale si se bat albusurile pana cand se formeaza o spuma ferma.  Se adauga galbenusurile, zaharul pudra, faina de migdale, faina alba, ciocolata si untul topit. Se mixeaza la viteza maxima timp de un minut. Si asta e tot, foarte simplu si rapid. 

Se toarna compozitia ciocolatoasa in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180C, (eu am copt la 170C ) timp de 27 minute. Apoi se lasa sa se raceasca 15 minute, dupa care se scoate inelul detasabil si se mai lasa tortul 45 minute sa se raceasca. Eu l-am pudrat cu putin zahar, apoi l-am taiat. Dar pentru ca aseara nu mai aveam lumina naturala pentru poze, am facut pozele abia azi dimineata, cand tortul nu mai avea exact aspectul de moelleux.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Moelleux cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si fructe confiate