Desert minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune de padure

de anuta in Prajituri, 18 Iun 2019 | 1148 vizualizari

 

Ceva dulce de sezon!!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana dulce,
  • 200 g capsuni bine coapte,
  • 4 linguri zahar,
  • 10 g gelatina,
  • 50 g ciocolata
  • 200 g alune de padure,
  • 6 biscuiti rotunzi cu diametrul egal cu al formelor de minibavareze,
  • o lingura de lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune de padure:

Se aleg cateva capsuni coapte se curata de codite, se spala si se maruntesc, apoi se pun la fiert cu zaharul 5 minute, dupa care se paseaza cu un mixer. Se lasa sa se racoareasca dupa care se incorporeaza si gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marie.

Smanatana scoasa de la rece se mixeaza la viteza maxima pana se leaga ca o frisca, apoi se incorporeaza in piureul de capsuni.

Se imparte compozitia in formele de minibavareze, apoi se asaza cate un biscuit deasupra. Se da la rece cel putin 2 ore.

Se sparg alunele si miezul se prajeste 3 minute la microunde dupa care se sfarma in bucati mai marisoare.

Ciocolata se topeste si ea cu o lingura de lapte.

Dupa 2 ore se rastoarna minibavarezele pe un platou si se servesc decorate cu ciocolata si alune zdrobite, alaturi de bucati de capsune.                  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (10)

Panacris 1

19.06.2019, 20:16

Rocsi 1

19.06.2019, 20:52

Mmmm, ce delicioase!

RuxyRux 1

19.06.2019, 23:43

Frumoase si delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata