Desert mini eclere

de Meea in Prajituri, 8 Iul 2019 | 3837 vizualizari

 

cum eu trebuie să fiu sinceră cu tine și să îți spun că nu-mi ieșea niciodată aluatul pentru eclere. De fapt, făcusem o singură dată eclere înaintea celor de astăzi deci parcă totuși nu e atât de gravă situația ha. Oricum, m-am temut de ele! Le-am ocolit cât de mult am putut. Ocoleam de fiecare dată să fac și Lava cake și muuulte alte rețete. Dar ce ar fi să nu mai ocolesc eu nimic și să tot fac până ies toate? Mi-am luat inima în dinți și am făcut și Lava cake și a ieșit G E  N I A L (găsești rețeta aici dacă te simți curajoasă ha!), apoi m-am apucat să fac eclere și iată, ce bune sunt!

         Ceea ce vreau să subliniez este că știu că majoritatea se tem să faca elcere de casă și mi-aș dori atât de mult să încerci rețeta mea și să te convingi ce simplă este! Ca să nu mai spun și ce gust delicios ascund aceste elcere.... poți să le umpli cu budincă de vanilie dacă nu ai timp să pregătești crema sau doar cu frișcă și vor fi minunate! Ce zici, încerci?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (aprox. 10 buc.):
  • 200 ml apă
  • 70 ml ulei
  • sare
  • 100 g făină
  • 3 ouă
  • Ingrediente cremă:
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 300 ml lapte
  • esență de vanilie
  • ciocolată (pentru glazurat)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini eclere:

Începem prin a pune la fiert apa, uleiul și puțină sare. Când fierbe apa, adăugăm făina, oprim focul și amestecăm energic până când aluatul devine ferm și se desprinde de pe pereții vasului. Lăsăm aluatul la răcit.  Punem apoi cele 3 ouă peste aluat și mixăm până când s-au omogenizat bine. Ungem o tavă cu puțin ulei și punem o hârtie de copt peste. Întotdeauna ung sub hârtia de copt, pentru că se întinde mult mai bine. ATENȚIE! Pe hârtia de copt nu punem ulei!

Cu ajutorul unui poș formăm mini eclerele, lăsând spațiul între ele. Mie îmi plac eclerele rotunde, mi se par mai jucăușe, dar dacă tu vrei, poți să le faci în formă de bastonașe. Punem tava în cuptorul preîncălzit și lăsăm să se coacă la foc mare, pentru aprox. 15 minute, FĂRĂ A DESCHIDE UȘA CUPTORULUI! Se vor lăsa dacă ești nerăbdătoare ha.

Când vezi că au crescut frumos, reduci focul și le mai lași la copt pentru aprox. 10 minute.

Pentru cremă vom amesteca ouăle, zahărul și amidonul. Punem laptele,esența de vanilie și punem amestecul pe foc mic. Amestecăm continuu, până când s-a îngroșat ca o budincă. Trebuie să fii cu ochii pe cremă, pentru că se va prinde repede.Lăsăm să se răcească complet, apoi mixăm la viteză maximă până când obținem o cremă fină.Tăiem choux-urile pe jumătate, le umplem cu cremă și apoi le glazurăm cu ciocolată.  Lăsăm eclerele la rece pentru câteva ore, apoi le servim fără să stăm pe gânduri!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

10.07.2019, 09:03

Delicioase!

Rocsi 1

10.07.2019, 19:27

Eu nu ma tem sa fac eclere, in plus, sunt prajiturile mele preferate inca din copilarie! Ador eclerele si as manca in fiecare zi!

Meea 1

10.07.2019, 19:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere