Retete de vara: cheescake cu capsuni
Mai intai am facut jeleul de capsuni. Am taiat capsunile bucati mai mici si le-am pus pe foc impreuna cu 120 gr. zahar si 100 ml apa. Le-am fiert circa 20 minute pana s-au facut ca o dulceata mai moale.
Amidonul (o lingurita si jumatate) l-am dizolvat intr-o cana in care am pus o lingura si jumatate de apa si l-am adaugat la capsuni. Am mai pus oala pe foc pana s-a ingrosat compozitia, dupa care am oprit focul si am lasat sa se raceasca. In acest timp in care am pregatit cheesecake-urile astfel:
Am amestecat intr-un vas crema de branza, iaurtul, o lingura de zahar si esenta de vanilie.
Am separat galbenusurile de albusuri si am adaugat galbenusurile la compozitia de branza.
Am omogenizat, apoi am impartit compozitia rezultata in 2 vase. Intr-unul din vase am adaugat jeleu de capsuni, avand grija sa pastrez 2 linguri pentru ornat la final.
Albusurile le-am batut spuma cu o lingura de zahar si am adaugat jumatate la compozitia cu jeleu, jumatate la cea simpla.
Am pregatit forma de briose si am inceput sa pun din compozitie in forma in care am pus hartie speciala pentru briose.
Prima data am pus din compozitia cu jeleu, apoi din cea alba, simpla, pana aproape de marginea de sus a formei.
Am dat tava la cuptor pentru 40-45 de minute.
Dupa ce s-au copt, le-am uns cu jeleu de capsuni si le-am ornat cu coacaze rosii si flori albe din napolitana.