Aluat fraged si umplutura cremoasa si dulce.
Un dulce rapid si gustos pentru oricare moment al zilei, alaturi de un ceai sau o cana cu lapte.
Se mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adaugă apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, ca să nu își piardă fragezimea. Aluatul obținut se ambalează în folie alimentară și se pune la frigider, 15-20 minute.
Între timp, se pregătește umplutura de brânză.
* Eu am folosit brânză de vaci de casă, nu foarte cremoasă, și din acest motiv, am ales să o spumez cu ricotta. Puteți folosi cremă de branză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru. În compoziția de branză, se adaugă zahărul, un ou, coaja de portocală și se omogenizează.
Se dă la rece până se prepară fursecurile.
Se preincalzeste cuptorul. Se tapează o tavă mare cu hârtie de copt.
Se scoate aluatul de la rece. Se întinde sub formă dreptungiulara, între două hârtii de copt, astfel nu se va lipi și nici nu va fi nevoie de făină în plus.
Se scoate umplutura de brânză de la rece, se întinde în strat uniform pe toată suprafața aluatului, apoi se rulează strâns pe latura cea lungă. Rulada astfel obținută se îmbracă în hârtia de copt și se pune în frigider, timp de 10 minute. Se va porționa mai ușor dacă stă înainte la rece.
Se scoate apoi, se taie felii potrivite, se așază în tavă la mică distanță între ele. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute. Când devin rumene, se scot din cuptor și se lasă la temperat. Abia după ce s-au răcit de tot, se pudrează cu zahăr vanilat.
Sunt perfecte alături de o cană cu ceai, lapte sau pentru pachețelul de școală/ servici. Să vă fie de folos!