Tort aniversar pentru Bia

de adasev12 in Torturi, 22 Iun 2012 | 4967 vizualizari

 

printesa mea a facut un anisor, pe 20 iunie. tortul n-a iesit exact ce mi-asfi dorit, dar din inima va servesc si pe voi, daca doriti!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 14 oua
  • 14 lg zahar
  • 14 lg faina
  • 4 lg cacao amara
  • un praf de copt
  • crema de ananas:
  • 250 ml iaurt de ananas
  • 200 g ricotta
  • 200 ml frisca
  • 15 g gelatina foi
  • 4 lg zahar
  • cateva rondele de ananas
  • crema de kiwi:
  • 250 ml iaurt de kiwi
  • 200 g ricotta
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina foi
  • 4 lg zahar
  • 2 buc kiwi
  • crema de ciocolata:
  • 2 plicuri de crema de ciocolata cu rom de la dr oetker
  • 400 ml lapte fiert si racit
  • 50 g ciocolata amara
  • plus:
  • 300 ml frisca
  • 50 g ciocolata
  • boabe de struguri rosii
  • sirop:
  • 500 ml apa
  • siropul de la un ananas
  • 5 lg de zahar
  • 2 esente de rom de 10 ml
  • 1 esenta de migdale de 10 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar pentru Bia:

Blatul e un pandispan obisnuit: am copt pe rand doua blaturi, fiecare din 7 oua. Ouale se separa, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu praf de copt. Jumatate din compozitie am amestecat-o cu cacao. Compozitia am turnat-o in tava intercalat, alb si maro, vroiam sa iasa blatul spiralat, dar apoi mi-am dat seama ca nu prea am sanse sa iasa bine, deoarece eu am folosit tavi dreptunghiulare si compozitia nu s-a repartizat in mod egal in toata tava. Pana la urma a iesit un blat cu diverse forme...Am copt doua blaturi, in tava  de 25/35 cm.

Crema de kiwi: gelatina foi am pus-o la frigider cu suc de ananas rece si am lasat 15 minute. Am pus-o apoi la foc foarte mic si imediat s-a topit. Am luat de pe foc si am lasat la rece. Iaurtul de kiwi l-am amestecat cu 200 g ricotta, apoi am amestecat in el gelatina racorita, am omogenizat bine si am lasat la rece pana am batut frisca. Am amestecat apoi cu frisca batuta si am mai lasat la rece jumatate de ora.

Crema de ciocolata: praful de crema se bate cu laptele foarte rece pana se face o spuma densa si cremoasa. Ciocolata am razuit-o mai mare si am amestecat-o in crema.

Blaturile le-am taiat in doua pe fiecare.

Siropul l-am facut amestecand toate ingredientele, la rece.

Am pus sirop pe primul blat si am turnat crema de kiwi si peste crema am pus felii de kiwi, am pus al doilea blat, sirop si crema de ananas, care se face exact ca si crema de kiwi, iar peste crema bucati de ananas. Am pus apoi al treilea blat si crema de ciocolata, cu care am imbracat si pe margini tortul.

Din al patrulea blat am taiat litere cu care am scris pe tort (Bia)...Era mai bine daca le taiam mai mici...Am asezat literele pe tort si le-am acoperit cu frisca. Am mai razuit niste ciocolata peste tort si am pus bobite de strugure rosu.

N-am prea multe poze, ca nu am avut timp ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar pentru Bia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas si mascarpone