Desert Kinder Pingui 2

de Dea_Dea in Prajituri, 2 Mar 2019 | 2052 vizualizari

 

Noua ne-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 ml frisca lichida
  • 4 linguri lapte condensat
  • 1 plic gelatine
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Kinder Pingui 2:

 

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30 cm. Coacem 40 min in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata, lasam blatul la racit.

Facem glazura deoarece are nevoie de racire si ea.

  Glazura: Punem frisca lichida intr-un castron, adaugam ciocolata taiata marunt si o topim la microunde, pentru 20 secunde la inceput. Daca mai trebuie, mai dam cateva secunde, omogenizam si o lasam la racit.

  Crema: Inainte de a incepe sa facem crema trebuie sa hidratam gelatina. Punem gelatina in castron si punem 5 linguri de apa, o lasam deoparte. Incepem sa batem frisca pana se ingroasa putin, adaugam laptele condensat si mixam bine, la final adaugam gelatina. Crema se face in momentul asamblarii din cauza gelatinei, pentru ca se intareste repede.  

ASAMBLARE: Taiem blatul in doua, punem jumatate din crema, un strat de ciocolata, apoi cealalta jumatate de crema, blatul si deasupra punem glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kinder Pingui 2" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inghetata falsa"