Desert jeleuri de portocale in ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Dec 2020 | 2751 vizualizari

 

Un desert rafinat, delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml suc proaspat stors de portocale
  • coaja de la doua portocale BIO
  • 50 gr. amidon
  • 100 gr. zahar( daca va plac mai acrisoare puneti jumatate din cantitate)
  • un pliculet de zahar vanilat
  • unt pentru uns cescutele

Sosul de ciocolata:

  • 1/2 pahar de frisca lichida indulcita
  • 1 ciocolata 70% sau 75% cu portocale
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert jeleuri de portocale in ciocolata:

Intr-un vas se amesteca amidonul cu zaharul si vanilia, apoi se toarna usor sucul, coaja razuita, si se amesteca cu un tel pana ce se omogenizeaza, se pune la foc mic pana ce incepe sa se ingroase, se amesteca continuu, se fierbe un minut.

Se ung cu unt sase cescute de cafea( mici) si se toarna in fiecare compozitia. Cescutele se pun la racit in frigider. Cand compozitia s-a racit, se rastoarna jeleul pe un platou desprinzand usor de pe marginea cescutei.

Intre timp se prepara sosul, se pune frisca intr-un ibric larg si se incalzeste usor, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza, se adauga vanilia, apoi se raceste complet.

Se toarna sosul peste jeleuri apoi se pun la frigider sa se intareasca ciocolata.

Se pastreaza la rece.

 Daca doriti sa le puneti frisca, nu ezitati,  sunt o bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert jeleuri de portocale in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caramel sarat