MOD DE PREPARARE RETETA Desert invartita (Melc) cu mere:
Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina cernuta cu un praf de sare si dam deoparte 10 minute, timp in care drojdia se activeaza.
Laptele ramas il incalzim impreuna cu zaharul, untul si vanilia pana se topesc cele 2 ingrediente.
In bolul cu faina si drojdia am turnat laptele dulce, atentie...sa nu fie fierbinte, oul si incepem sa framantam bine pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. ( ne mai folosim de faina daca mai este nevoie).
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, il intindem foarte bine cu sucitorul si punem piureul de mere pe toata suprafata foii, presaram scortisoara si rulam usor. Ii dam forma unui melc, il ungem cu putin ulei si-l dam la cuptor la 180°C pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca complet, apoi il pudram cu zahar pudra! Pofta buna!
TIPS-URI
1
Puteti folosi mere, pe care le dati pe razatoare si calite cu zahar si scortisoara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert invartita (Melc) cu mere" nu uita sa-i faci un review.