Desert biscotti cu fructe uscate

de laura_n in Dulciuri, 25 Mar 2020 | 2391 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta la Martha Stewart intr-una dintre emisiunile ei de pe PaprikaTv.
Biscotti sunt biscuiti/ fursecuri copti de doua ori. Sunt crocanti, faramiciosi si perfecti pentru cafea.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua de gaina + 1 galbenus
  • 1/2 lgta cu sare
  • 1/2 cana indulcitor Green Sugar (cana de 300 ml)
  • 2 cani cu faina de grau (cana de 300 ml)
  • 10 gr praf copt
  • 2 lg cacao
  • 30 ml lichior migdale
  • 50 gr fistic crud
  • 50 gr migdale crude
  • cateva bucatele de papaya confiat
  • in plus:
  • 2 lg indulcitor Green Sugar
  • 1 albus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscotti cu fructe uscate:

Se preincalzeste cuptorul, la 170 grade C.

Intr-un vas, se mixeaza ouale, sarea si indulcitorul. Se adauga lichiorul de migdale. Daca nu va place aroma, nu folositi. Eu o ador.

Faina se cerne cu cacaua, praful de copt. Se adauga peste compozitia de oua si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga fructele tocate si se incorporeaza. Aluatul obtinut este dens si lipicios, ca de biscuiti, dar il puteti lucra cu mainile umezite cu apa sau dimpotriva, pe un blat infainat.

Aluatul se imparte in doua jumatati, se formeaza fiecare sub forma ovala, se preseaza usor, apoi se ung cu albus de oua batut. Se presara o lingura cu indulcitor/ zahar, apoi se pun la copt, in cuptorul preincalzit.

Se lasa la copt aproximativ 25 - 30 minute. Acesta se va coace frumos si va mirosi tare bine.

Se scoate din cuptor, se lasa la temperat o jumatate de ora, apoi se taie felii subtiri, cu ajutorul unui cutit zimtat, ideal pentru paine. Feliile obtinute se asaza intra-o tava prevazuta cu hartie de copt.

Se coc la 150 grade C, timp de aproximativ 30 minute, suficient cat sa iasa uscate si crocante. Dupa coacere, se scot si se lasa la racit, apoi se pot depozita intr-o cutie metalica.

Sunt deliciosi si devin mai buni pe zi ce trece. Sa va fie de folos!  

TIPS-URI

1

Daca vreti un fustic de un verde intens, il puteti curata de coji si hidrata cateva minute in apa clocotita. Se strecoara si se toaca impreuna cu migdalele si papaya confiat.

2

Se poate folosi zahar in aceeasi cantitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscotti cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta moldoveneasca