Înghețata de casă este desertul meu favorit, vara. Am pregătit de această dată, înghețată cu zmeură și cacao.
Înghețata:
Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon, un praf de sare, îndulcitorul până se albesc ușor. Se toarnă în fir subţire laptele cald (nu fierbinte), amestecând cu un tel, pentru a o face spumoasă şi aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor.
Se lasă la răcit.
Se încorporează în crema de ouă de mai sus, crema mascarpone și frișca lichidă, amestecând cu mixerul.
Jumătate de compoziție (230 g) se amestecă împreună cu sosul de zmeură de casă, iar cealaltă jumătate, cu cacaoa și cafeaua.
Se transferă în casolete și se dau la congelator până la servire.
Sugestie de servire:
Se topesc pe baie de abur 50 g ciocolată cu lapte. După ce se așază înghețata în cupele de servire, se picură ciocolata topită, eu am schițat trandafiri, aceasta va îngheța pe loc datorită înghețatei.
Notă: pentru sosul de zmeură am fiert pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi le-am pasat la blender și le-am strecurat. Din sosul obținut, am folosit 75 ml pentru înghețata de zmeură (restul l-am folosit la alt desert).
Notă: Pentru 230 g compoziție (cremă de ouă cu mascarpone și frișcă) am considerat 75 ml sos de zmeură, se obține o aromă intensă și un roz frumos.
Timp de pregătire: 1 h 30 min
Timp de gătire: 10 min
Porții: 4
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/inghetata-cu-zmeura-si-cacao.html