Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos

de Ancutsa in Dulciuri, 17 Dec 2019 | 1909 vizualizari

 

Cine spune că nu poți mânca înghețată de Crăciun sau în sezonul rece? Mie îmi place și mi se pare potrivită de sărbători când am mânca un desert dar mai ușor. Am avut niște înghețată cumpărată, de vanilie, care mi s-a părut prea dulce și nu a mâncat-o nimeni. Atunci am ales s-o reinterpretez. Am ales cacao și portocale, cacao și cafea, iar pentru cea de-a treia casoleta, cocos și stafide.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg înghețată de vanilie,
  • 4 linguri nucă de cocos,
  • 1 lingură stafide,
  • 6 lingurițe cacao neagră,
  • 4 linguri cafea preparată,
  • 100 ml suc de portocală
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos:

 

 

Se lasă înghețata la dezghețat într-o tavă sau vas mai mre, dar numai atât cât s-o putem împărți în 3 vase și s-o amestecăm cu diferite arome. Nu o lăsați să se topească, să nu devină apoasă.

Astfel, pentru aroma de cocos și stafide, se adaugă o treime din înghețată într-un bol, se adaugă și cocos și stafide, după gust (eu am pus cam 4 linguri de cocos și 1 cu stafide) și se amestecă ușor cu o spatulă. Se transferă într-o casoletă prevăzută cu capac etanș și se dă la congelator.

 

Pentru a doua variantă, se storc două portocale și se toarnă sucul înr-un pahar. Se adaugă și 4 lingurițe de cacao și se amestecă până devine cremoasă. Apoi se adaugă peste a doua trime de înghețată și se omogenizează. Dacă am pune doar sucul de portocală, ar ieși apoasă, de aceea e bine să adăugăm și cacao. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

 

Pentru a treia variantă, se prepară o cafea din 100 ml apă clocotită care se toarnă peste 2 lingurițe de cafea măcinată. Se lasă la răcit și se strecoară. Se folosesc 4 linguri din cafeaua preparată și se amestecă separat cu 2 lingurițe cu vârf de cacao, se amestecă până devine cremoasă. Apoi se răstoarnă peste ultima treime de înghețată și se omogenizează. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

 

Sugestie de servire: se pot adăuga ornamente de zahăr sau rulouri de napolitană.

 

 

Timp de pregătire: 1 h

Porții: 10

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/inghetata-cu-portocale-cafea-cacao-si.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea