O noua reteta de galuste cu prune, mai exact cu putin gris in aluat. O varianta noua pentru mine, deci trebuia incercat. :) In prima reteta de galuste va povesteam ca este un desert favorit al copilariei mele, o bucurie enorma chiar si acum, de a savura gustoasele galuste. Si iata, revin cu reteta intr-o noua forma pe care v-o recomand, sunt bune, bune... reteta pentru care ii multumesc Laurei Adamache!
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar. Amestecam totul foarte bine si lasam sa se raceasca. Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii presam sau ii dam pe razatoarea mica. Pasta de cartofi o asam un pic sa se raceasca (maxim 4-5 minute). Adaugam ouale, sarea, faina, grisul si amestecam. Vom obtine un aluat lipicios si omogen.
Punem apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingura de ulei.
Cu mana umeda rupem putin cate putin din aluat pe care il aplatizam, punem in centrul fiecaruia o jumatate de pruna, inchidem si dam o forma rotunda de galusca.
Punem 3-4 galuste in apa si le fierbem pana cand se ridica una cate una la suprafata. Le scoatem cu o lingura cu gauri (scurgem bine apa de pe ele) si le punem in tigaia cu pesmet. Le rotim pe toate partile.