Desert fursecuri Sarutarile maicutelor

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Mar 2022 | 7241 vizualizari

 

Ma obsedeaza de ceva vreme aceste fursecuri, le-am desoperit la Gabi a lu`Duceag, fata aia care mai trece din cand in cand pe aici sa ne intrebe cine a mai nascut, cine cu cine s-a cuplat, chestii din astea :))))))))))))))))))))))))))))). Le-am pus la pastrare si azi mi-a picat pe ele, mai ales ca aveam tot ce-mi trebuia sa le fac.N-am facut decat jumatate din cantitatea data de ea in reteta, aveam o presimtire ca nu o sa ma pot abtine si o sa mananc ca sparta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g faina
  • 100 g unt cu 82% grasime- untul rece taiat cubulete
  • 3 galbenusuri
  • sare cam cat iei pe varful unui cutit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri cu smantana dulce cu 30% grasime
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 50 g stafide brune
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 31
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri Sarutarile maicutelor:

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si zaharul vanilat, apoi am pus untul rece taiat cubulete mici. Am sfaramitat cu degetele untul tavalit prin faina pana am obtinut un aluat sfaramicios, m-am miscat rapid sa nu s eincalzeasca untul, am noroc ca am mainile reci ca ghiata )))))))). Dupa ce am obtinut aluatul sfaramicois am adaugat galbenusurile si smantana si am framantat, nu foarte mult, doar pana ce am obtinut un aluat omogen pe care l-am adunat intr-o bila. Apoi am rupt bucatele din aluat de cca 14-15 g, pe care le-am modelat in bilute, le-am asezat pe un platou, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am bagat la frigider pentru 1 ora.

Umplutura: Am facut-o dupa ce am bagat aluatul la frigider. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macina si stafidele. Am lasat umplutura pe masa pana am format fursecurile.

Am scos bilutele de la frigider, am presarat faina pe blatul de lucru, am luat o biluta si am intins-o cat mai subtire posibil, am pus in mijloc o lingurita de umplutura si apoi am strans marginile ca intr-o bocceluta. Am procedat la fel pentru toate bilutele, le-am asezat in tava aragazului, tapetata cu hartie. Mi-au incaput toate in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180-190 grade pentru cca 15 min sau pana cand varfurile boccelutei se rumenesc frumos. Le-am scos din cuptor si le-am tavalit, cu grija, prin zahar farin. Un deliciu asa cum mi-am inchipuit, de aia n-am facut decat jumatate din cantitatea scrisa de Gabi, ca sigur bagam in mine ca sparta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Sarutarile maicutelor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

30.03.2022, 19:24

gaby_duceag 1

30.03.2022, 20:38

Ma obsedeaza de ceva vreme aceste fursecuri, le-am desoperit la Gabi a lu`Duceag, fata aia care mai trece din cand in cand pe aici sa ne intrebe cine a mai nascut, cine cu cine s-a cuplat, chestii din astea

mirela0911 1

25.04.2022, 18:37

Foarte bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute